Boekpresentatie Vanuit mijn donkere raam van Santiago Montobbio

Datum: 26-04-2017

Uitgeverij Piaam presenteert, in aanwezigheid van de dichter, de Spaans-Nederlandse dichtbundel Vanuit mijn donkere raam / Desde mi ventana oscura van Santiago Montobbio, in vertaling van Klaas Wijnsma.

Montobbio Vanuit mijn donkere raam ante las Islas Medas, extenso - kopie

Montobbio’s poëzie wordt gekenmerkt door een neiging tot zwaarmoedigheid, getemperd door een subtiele humor, die gebaseerd is op alledaagse situaties maar die nooit ten koste gaat van anderen. Een belangrijk thema is wat het betekent dichter te zijn.

Santiago Montobbio was al eerder, in november 2015, in Deventer voor een lezing in de bibliotheek van Deventer. De enthousiaste reacties toen hebben mede geleid tot deze publicatie.

P1110557 Niels KlinkenbergSantiago Montobbio de Balanzó (Barcelona, 1966) debuteerde in 1988 in het tijdschrift Revista de Occi­dente. Zijn debuutbundel, Hospital de Inocentes (1989), kreeg een warm onthaal van onder meer de Uruguayaan Juan Carlos Onetti, die schreef: “Maar zelden beleef ik plezier aan het beantwoorden van auteurs die mij hun werk toesturen. Dit is een ander geval. Ik schrijf u graag, want uw bun­del Hospital de Inocentes is zeer goed, en ik voel een mysterieuze overeenkomst met hoe ik ben wanneer ik schrijf.” Ook spraken andere bekende schrijvers hun erkenning uit, zoals Camilo José Cela (“diepzinnige, prachtige gedichten”), Miguel Delibes (“Ik benijd de kracht van uw poëzie.”), Carmen Martín Gaite (“Ze komen voort uit een zeer duistere, ware bron.”) en de Argentijn Ernesto Sabato (“Ze zijn schitterend.”).
Als dichter kende Montobbio tot op heden twee pro­­ductieve periodes: 1987-1992 en 2009. Deze bloemlezing is samengesteld uit zijn vroege werk.

Aanvang: 17:00 uur.

Entree gratis maar reserveren is wenselijk via: info@uitgeverijpiaam.nl