Koffie cultuur

Datum: 22-09-2016

Woordkunst, literatuur en Nederlandse chansons

Op 22 september vindt een nieuwe afwisselende editie van cultuurpodium Koffiecultuur plaats.  Woordkunst, Nederlandse chansons  met een ‘blue’ randje en een gloednieuwe roman zullen de revue passeren. Aanvang 20:00 uur, toegang gratis.

Woordkunst

Wordbites is een poëtische mix van gesproken woord met live muziek. Een krokant soort levensbespiegeling die kraakt, bijt of streelt. Pakkende woordkunst die subtiel op smaak wordt gebracht met een scheut humor en een mespunt stilte. Voor Koffiecultuur speelt Wordbites samen met Bjorn van Rozen op piano.

Kijk ook op wordbites.nl of facebook.com/wordbites.

Nieuwe, blauwe liedjes

Bjorn van Rozen schrijft indringende, intieme en inspirerende teksten, gemaakt met warmte en liefde. En bluesmuziek. Niet in de klassieke opvatting, maar de tekst en muziek zijn blauw. Met een beetje poëzie. En wat melancholie. Overtuigend, aangrijpend en ontroerend.

Bjorn van Rozen zingt Nederlandstalig repertoire. Zijn nummers worden regelmatig  voorafgegaan door een verhaal. Over de plekken waar hij iets achter heeft gelaten en die iets bij hem achterlieten. Bij Koffiecultuur kun je proeven van zijn nieuwste liedjes.

Kijk ook op www.bjornvanrozen.nl en www.facebook.com/bjorn.vanrozen

https://youtu.be/yRQI__h-6G8

Roman over lyme

Sietske Scholten (1982) is literair thrillerschrijfster. Als voormalig dramadocente heeft ze een feilloos gevoel voor de rafelrandjes van de menselijke interactie. Op haar website www.blogroman.nl kunnen mensen dagelijks meelezen hoe die rafelrandjes doorwerken in haar thrillers in wording. Tot nu toe gaf ze drie boeken uit: De schaduw van Elvira, Nu of nooit en De fatale uitweg. Met haar nieuwste boek, Beet, gebaseerd op autobiografische elementen maakt ze de overstap van thriller naar roman.

Beet vertelt het verhaal over de zwangere Marjolein. Als de baby sterft in haar buik, sleept haar partner Elise haar door de inktzwarte rouw. Het verdiept hun intense liefde en de ziekte van Lyme waar Elise al jaren tegen vecht, verdwijnt naar de achtergrond. Met het aandienen van een nieuwe zwangerschap lijkt het geluk eindelijk aan hun kant te staan. Maar terwijl Marjoleins buik groeit, slaat bij Elise de Lyme opnieuw toe en blijkt de zwaarste strijd nog niet te zijn gestreden.

Speciaal voor Koffiecultuur komt Sietske enkele fragmenten voorlezen.