Koffiecultuur

Datum: 06-11-2015

Muziek en poëzie bij cultuuravond Koffiecultuur.

Op 6 november vindt bij koffiehuis Coffee Together weer een nieuwe editie plaats van cultuurpodium Koffiecultuur. Koffiecultuur combineert lokaal talent met kunstenaars uit het hele land. De novembereditie staat in het teken van sprekende teksten.

 

Luisterliedjes

LUNE, ofwel singer-songwriter Lisa Marijn, maakt verlichtende kleuren in het rustige donker. Een gevoel van verdwalen maar toch duidelijk weten waar de uitgang zich bevindt. Haar melodieën vallen als bloesem op een vloer van warme kussens of nemen je mee door een sereen maanlandschap. Haar beeldsprekende teksten bieden ruimte om te horen wat jij erin wil horen. “Als je je ogen dichtdoet, zie je.”

Piano is LUNE’s fundament. Ze speelt met mooie kleuren, figuren en patronen.

Om haar heen worden landschappen gecreëerd. En in deze wereld mogen haar zangmelodieën, soms vergezeld met meerstemmigheid, bloeien.

 

 

Poëzie die zingt: Hongerlief met Herman Posthumus Meyjes

Poëtisch-muzikaal dichterscollectief Hongerlief ontstond op Theaterfestival de Parade, in kleinkunsttheater Café IK. Na drie jaar samen op de Parade optreden waren de verschillende dichters een groep geworden. Een harde kern van performancedichters die elkaar steeds weer uitdaagden om elkaars grenzen en de grenzen van de poëzie te verkennen onder begeleiding van het prachtige pianospel van singer-songwriter Bjorn van Rozen.

De dichters van dienst zijn Pom Wolff, Martin M. Aart de Jong, Martin Beversluis, Mike Platenkamp, Wibo Kosters en Amber-Helena Reisig. Speciaal voor deze avond treedt oud-stadsdichter Herman Posthumus Meyjes als gastdichter op.

 

Koffiecultuur vindt plaats bij Coffee Together, Lange Bisschopstraat 40. De avond begint om 20.00u, inloop vanaf 19.30u. De entreekosten zijn €5, inclusief consumptie.

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/coffeetogetherVrijdag 6 november de derde en laatste koffiecultuur van dit jaar.