Koffiekultuur

Datum: 17-03-2016

Op 17 maart vindt een afwisselende editie van cultuurpodium Koffiecultuur plaats. Modeontwerper-illustrator Bas Kosters, dichters Tim Pardijs en Hanz Mirck en popartiest Kiri Mioqi geven act de presence.

Tim Pardijs komt voordragen uit zijn nieuwe bundel Dromen die aarde open breken. Na zijn stadsdichterschap van Zutphen in 2013 en 2014 begon hij te schrijven over de Vinex-wijk waar hij woont. Enkele van die gedichten verschenen in het kader van het Jaar van de Ruimte, waar hij in 2015 als dichter aan verbonden was en vormden de basis voor deze vinexbundel.
Hanz Mirck debuteerde in 2002 met de bundel Het geluk weet niets van mij, die werd genomineerd voor de C.Buddinghprijs. Voor zijn tweede bundel Wegsleepregeling van kracht (met een cd met de Guus Tangelder Bigband) ontving hij de J.C. Bloemprijs. Hierna publiceerde hij de bundels Archiefvernietiging en Met andere ogen; de weerslag van zijn stadsdichterschap van Zutphen. Momenteel werkt Mirck aan een vijfde bundel en is hij stadsdichter van Apeldoorn. Hij begeleidt dichters als redacteur, presenteert, interviewt, organiseert. En treedt op!

Live illustraties en P-O-P!
Modeontwerper Bas Kosters is in essentie een verhalenverteller. Alles wat hij onderneemt is een nieuw hoofdstuk binnen het grotere verhaal van zijn werk. Kosters bedient zich van verschillende instrumenten, uiteenlopend van muziek en performance tot collagetechnieken en illustraties. Hij is ondermeer bekend van zijn samenwerkingen met bedrijven als Bugaboo, Heinken en recentelijk Wehkamp. Speciaal voor Koffiecultuur komt hij live illustreren en laat zich daarbij inspireren door de voordrachten van de avond.
Popmuzikant Kiri Mioqi is P-O-P! Dit jaar komt zijn eerste single ‘Pedestal’ uit. Zijn sound is helder, synthetisch en nu. Hij zingt onder andere over standbeelden en Japanse meisjes. Kiri schrijft zijn eigen materiaal, waarin hij spoken word afwisselt met melodische refreinen, te horen in een instrumentatie vol cutting edge synthesizers. Voor de videoclip van ‘Pedestal’ liet Kiri zijn eigen hoofd in 3D printen. Live zul je hem, met dat hoofd onder de arm en zijn toetsenist naast hem, zien spelen.